Page 56 - BeeLife13
P. 56

HER DİLİMİ BİR


                                              SEVDA: EKŞİ MAYALI


                                              EKMEK



                                              Neslihan Cevher Yanıkoğlu, Hacettepe Üniversitesi İstatistik
                                              Bölümü mezunu. Hobi olarak başladığı “mutfak” serüveninde
                                              çeşitli eğitimlerle uzun bir yol kateden mezunumuz, hobisini
                                              kazanca dönüştürüyor. Butik pasta işlerinin yanı sıra ekşi
                Neslihan                      mayalı ekmek de imal eden mezunumuz, sağlıklı beslenme
                                              alternatiflerini değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor.
                CEVHER

                YANIKOĞLU

                1992 mezunu













                        Un, su, tuz ve
                        ekşi maya. İyi
                           beslenmek,

                    sağlıklı yaşamak
                   ve kaliteli ekmek
                   tüketmek işte bu           Hatırlar mısınız çocukken fırından gelen sıcak ekmek
                      4 malzemeden            kokusunu?.. Ucunu kopara kopara afiyetle yediğimiz

                                  ibaret.     ekmekleri unutmak mümkün mü? Mis kokulu anılarla
                                              sevmeye başlamıştık ekmeği ama böylesine sevilirken diyet
                           Endüstriyel        listelerinin yasaklısı haline geldi. Kaliteli bir şekilde elde
                               mayaları       edilmeyen unlar, içeriği pek bilinmeyen mayalar yüzünden
                       kullanmadan,           ekmeğe biraz soğuk bakmaya başlamıştık. Neyse ki bir
                                              süre önce gündeme ekmek ile aramızı düzeltecek ekşi
                      biraz dikkat ve         maya kavramı oturdu. Peki, nedir bu ekşi maya? Neden
                  biraz sabırla yiyip         kullanmalıyız?
                      yiyebileceğiniz         Ekşi mayadan elde edilen ekmeklerin glisemik indeksi
                             en lezzetli      düşüktür. Diğer ekmeklere göre anlamlıdır ve kan şekerini

                  ekmeği yapmanız             yükseltmeyerek açlık hissini önler. Bu nedenle kan şekeri ve
                                              insülin düzeylerini normal düzeylerde tutarak, insülin direnci
                             mümkün.          ve şeker hastalığını önlemeye yardımcıdır.






      56
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61