Page 57 - BeeLife13
P. 57

BEELIFE  | YAŞAM

                                            Küf gelişimini engelleyen
                                            asetik asit, ekşi mayalı ekmek
                                            yapımında kendiliğinden üretilir.
                                            Yani maya, doğal olarak kendini
                                            korur. Diğer ticari ekmeklerde
                                            ise bugün tüm dünyada
                                            bozulmamaları için gıda kaynaklı
                                            koruyucu madde katılmaktadır.
                                            Bu da bağırsaklarımızda toksit
                                            madde bırakmaktadır.
                                            Ekmekte fermantasyon
                                            (mayalanma) süreci,









                                                                                Nasıl Tüketilmeli?
        İçeriğinde laktik asit, protein ve
        minerallar bulunur. Ekşi mayalı                                         Ekşi Mayalı Ekmek 1 haftaya
        ekmek, diğer ekmeklere oranla                                           kadar üzeri temiz bir bezle
        daha yüksek Lactobacillus                                               kapalı halde oda ısısında, 1
        bakteri içerir. Daha yüksek                                             ay dilimlenmiş şekliyle +4
        Lactobacillus, daha az fitik asit                                       derecede, 3 aya kadar -18
        içerir. Bu ne anlama geliyor?                                           derecede buzdolabında
        Daha çok mineral emilimi                                                saklanabilir. Dolaptan çıktıktan
        sağlarken (özellikle demir ve                                           sonra 1 dakika tost makinesinde
        kalsiyum eksiği yaşayanlar için)                                        ısıtmanız yeterli olacaktır.
        hazmı da kolaylaştırır.

        Ekşi maya, içerisindeki yararlı
        bakteriler sayesinde sindirim
        sisteminizi düzenler. Özellikle     bağırsaktaki yararlı bakteri
        irritabl bağırsak sendromundan
        şikayetleri azaltır. Tahıllarda     içeriğini arttırır. Canlı bir
        nişastanın ön sindirimi için        organizma olduğu için
        çalışan ekşi maya bakterileri       probiyotik özellik taşır. Sağlıklı
                                            bağırsak bakterileri, mutlu ve
        kolay sindirim sağlar. Ekşi maya    sağlıklı bir vücut demektir.
        ile hazırlanan ürünler şişkinlik
        yapmama özelliğine sahiptir.
        Besleyicidir, B vitamininden        Ekşi maya, ekmekte oluşan
        zengindir, ekşi mayalı ekmek        Beta Glukan’ın pişirilirken
                                            parçalanmasını engeller. Beta
        tüketmek vücudunuzdaki B12          Glukan ise, bağışıklık sistemini
        vitaminini arttırır, unutkanlığınız
        azalır.                             kuvvetlendirir, kanseri önlemede
                                            yardımcıdır.

        Ekşi maya hazırlığı (ıslatma,       Doğal içeriğe sahip unlar           Nasıl Sipariş Verebiliriz?
        durulama) uzundur ve işlem          (çavdar, tam buğday,
        sırasında gluten proteinleri        mısır vb.) ve ekşi maya ile         MELOMAYASOURDOUGH
        aminoasitlerine ayrılırlar.         hazırlanan ekmekler, kaliteli       Instagram adresinin mesaj
        Böylece, glüten duyarlılığı         karbonhidrat içerir. Bu yüzden      bölümünden (DM) siparişlerinizi
        olanlar için, daha kolay ve daha    diyetlerinizde gönül rahatlığı ile   iletebilirsiniz.
        keyifli sindirim sağlar.            tüketebilirsiniz.                   Afiyet Olsun…



                                                                                                                 57
   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62