Page 25 - BeeLife12
P. 25

Van’da kahvaltı… Kayseri’de mantı… Konya’da tandır…                                  BEELIFE  |  YAŞAM
        Bursa’da İskender… Adana’da kebap, taş kadayıf, bicibici,
        ama en önemlisi de geceleri bile açık olan su börekçiler…
        Edirne’de ciğer… Rize’de kuru fasulye-pilav… İnegöl’de,
        Tire’de, Tekirdağ’da köfte… Safranbolu’da lokum... Tokat’ta
        mahlep şarabı... İzmir’de buzlu badem, midye, kokoreç
        ve elbette denize karşı rakı-balık, sonra tarihi Lozan
        Pastanesinde çay eşliğinde pasta... Antalya’da tahinli
        incir tatlısı... Mersin’de tantuni... Daha nice şehrimizdeki
        nice yöresel lezzet, ülkemizin kültürel zenginliğine katkı
        sağlıyor.

        Osmanlı’ya yüzyıllarca başkentlik yapan yedi tepeli şehir,
        Avrupa ile Asya’yı kavuşturan İstanbul ise başlı başına bir
        yazı konusu olur, bilirsiniz.


        Tabii her lezzet durağında tarihi öneme sahip bölgeleri,
        müzeleri ve ören yerlerini ziyaret ederek seyahatimizden
        bize kalacakları zenginleştirebiliriz. Ama unutmayın,
        gideceğiniz yer neresi olursa olsun, önceden yapacağınız
        rota hazırlığı tatilinizi; binbir güzel bilgi, birbirinden güzel
        tatlar ve muhteşem anılar ile doldurur.

        Herkese şimdiden iyi tatiller dilerim. Sağlıkla gidip
        sağlıkla dönmeniz dileğiyle.




























                                                                      We, the bees, spent 3 seasons with
                                                                      working. Here is the summer, the ideal
                                                                      season for holidays, but of course the
                                                                      most critical point is exactly the location.
                                                                      Our country has magnificent shores, lush
                                                                      nature and special cuisine.
                                                                      And of course we could enrich our
                                                                      memories at every taste stop which has a
                                                                      historic prescription, regions,
                                                                      museums and ruins.
                                                                      Wherever you go, if you prepare your
                                                                      route ahead of time, you can fill your
                                                                      holiday with beautiful information,
                                                                      beautiful tastes and wonderful memories.



                                                                                                                 25
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30