Page 25 - BeeLife12
P. 25
Van’da kahvaltı… Kayseri’de mantı… Konya’da tandır… BEELIFE | YAŞAM
Bursa’da İskender… Adana’da kebap, taş kadayıf, bicibici,
ama en önemlisi de geceleri bile açık olan su börekçiler…
Edirne’de ciğer… Rize’de kuru fasulye-pilav… İnegöl’de,
Tire’de, Tekirdağ’da köfte… Safranbolu’da lokum... Tokat’ta
mahlep şarabı... İzmir’de buzlu badem, midye, kokoreç
ve elbette denize karşı rakı-balık, sonra tarihi Lozan
Pastanesinde çay eşliğinde pasta... Antalya’da tahinli
incir tatlısı... Mersin’de tantuni... Daha nice şehrimizdeki
nice yöresel lezzet, ülkemizin kültürel zenginliğine katkı
sağlıyor.
Osmanlı’ya yüzyıllarca başkentlik yapan yedi tepeli şehir,
Avrupa ile Asya’yı kavuşturan İstanbul ise başlı başına bir
yazı konusu olur, bilirsiniz.
Tabii her lezzet durağında tarihi öneme sahip bölgeleri,
müzeleri ve ören yerlerini ziyaret ederek seyahatimizden
bize kalacakları zenginleştirebiliriz. Ama unutmayın,
gideceğiniz yer neresi olursa olsun, önceden yapacağınız
rota hazırlığı tatilinizi; binbir güzel bilgi, birbirinden güzel
tatlar ve muhteşem anılar ile doldurur.
Herkese şimdiden iyi tatiller dilerim. Sağlıkla gidip
sağlıkla dönmeniz dileğiyle.
We, the bees, spent 3 seasons with
working. Here is the summer, the ideal
season for holidays, but of course the
most critical point is exactly the location.
Our country has magnificent shores, lush
nature and special cuisine.
And of course we could enrich our
memories at every taste stop which has a
historic prescription, regions,
museums and ruins.
Wherever you go, if you prepare your
route ahead of time, you can fill your
holiday with beautiful information,
beautiful tastes and wonderful memories.
25