Page 20 - BeeLife12
P. 20

KAHVENİN


                                           MİHENK TAŞI:



                                           Espresso Hakkındaki


                                           Tüm Gerçekler


                                           Rüyam Özal, 23 Aralık 1984 Ankara doğumlu. Ortaokul ve lise
                                           eğitimini Arı Okullarında tamamlayan Rüyam Özal, Bilkent
                                           Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünü yüksek şeref listesiyle
                  Rüyam ÖZAL               bitirdi. Evli ve 1 çocuk annesi mezunumuz; turizm, petrol ve

                           2002 mezunu     otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketlerinde
                                           yönetim kurulu üyesi olarak görevini sürdürmesinin yanı
                                           sıra, Bilkent Center’da bulunan ‘’Fameo Caffe’’nin kurucu
                                           ortaklığını da yürütüyor. Kahve ile ilgili yurt dışında ve yurt
                                           içinde birçok eğitime katılarak kendini bu alanda geliştiren
                                           mezunumuz, bizlerle kahveyle ilgili ufak sırlar paylaşacak.







                  Espresso, kavrulup
                         ince çekilmiş
                    kahvenin içinden
                90° sıcaklıktaki suyu
                      yüksek basınçla
                     çok kısa bir süre
                     geçirerek, kahve
                       çekirdeklerinin
                 aromasını, tadını ve
                 rengini suya taşıyan
                           bir yöntem.


                                                Bu sürenin çok kısa olması çok önemli, zaten bu nedenle de
                                                bu kahvenin adı İtalyanca express anlamına gelen espresso.
                                                Her şeyden önce iyi bir espresso’nun en önemli kısmı
                                                üzerindeki köpüktür. Bu köpüğe İtalyanca’da (crema) krema
                                                adı verilir. Crema, kahvenin muhteşem aromalarının dışarıya
                                                sızmaması için bir conta görevi görür ve kahve bitene dek
                                                kaybolmaz. İyi bir crema, hem kullanılan kahvenin kalitesine
                                                hem de kahveyi yapan kişinin maharetine bağlıdır.











      20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25